Academie Challenge

De Academie Challenge is bedoeld voor de betere spelers die ook lessen volgen bij de Golfacademie. De Challenge is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de Keppelse. Niet leden moeten uiteraard een greenfee betalen als ze meespelen. Er wordt altijd gespeeld van Wit (Heren) en Blauw (Dames). De Spelvorm is strokeplay met een maximale score van 10 per hole. De indeling wordt bepaald doormiddel van loting. Deze komt 1 dag voor de wedstrijd op de app te staan. Opgeven moet voor donderdag 18.00.

Voorwaarde om mee te spelen

U kunt meespelen in de Academie Challenge onder de volgende voorwaarden:

 1. U heeft de afgelopen 3 jaar iets gedaan bij de Golfacademie… (B.v. Lessen, TrackMan competitie, winter- of zomerlessen, zomertrainingen.)
 2.  … en u heeft een score gespeeld (in een wedstrijd) in de afgelopen 4 jaar van:
  Heren: Tee heren Wit – 86 Slagen of Tee heren Geel – 84 Slagen. (Handicap 13,5).
  Dames: Tee Dames Blauw – 89 Slagen of Tee Dames Rood – 87 Slagen (Handicap 13,5)
 3. … of u wordt uitgenodigd door de organisatie (Frank of Roy).

*Als u meer dan 3x een score boven de 100 hebt gespeeld, dient u eerst in een andere wedstrijd opnieuw een kaart te lopen die voldoet aan bovenstaande voorwaarden.

Klassementen en prijzen

Dagprijs: Beste 3 Holes Bruto

Elke week leggen de deelnemers 1 NIEUWE BAL in van het type waar ook mee wordt gespeeld. Voorafgaand aan de wedstrijd worden door middel van loting 3 willekeurige holes gekozen. De beste gecombineerde bruto score op deze 3 holes wint de ballen. Als de pro’s de ballen winnen dan blijven ze in de pot voor de volgende wedstrijd.

Om mee te spelen met de Challenge is het verplicht om een NIEUWE BAL in te leggen!

Klassementen

 1. De bruto score. (Beste 6 rondes): Er zullen aan het eind van het jaar prijzen worden uitgedeeld voor de top 3 plaatsen in het klassement. Dames en heren spelen gemengd in hetzelfde klassement.
 2. Ringer score: De beste score per hole van alle wedstrijden

Meedoen?

Als u mee wil doen en u voldoet aan de voorwaarden, meldt u dan aan op de website van de Golfacademie onder vermelding van de Academie Challenge en geef u naam en telefoonnummer door.

Wij voegen u dan toe aan de Academie Challenge Whatsapp groep. Hierop verschijnen de berichten van de wedstrijden evenals de uitslagen.

Regels samengevat

 • Iedereen dient zich aan te melden via de Whatsapp groep uiterlijk 18.00 op de donderdag voorafgaand aan de wedstrijd. Niet aanmelden via de site!
 • Flightindeling wordt gemaakt door middel van loting door de golfacademie.
 • We spelen strokeplay met een maximale score per hole van 10 slagen.
 • Er wordt gespeeld vanaf wit voor heren en blauw voor dames.
 • Er wordt gespeeld bruto zonder HCP verrekening. De HCP zal wel worden meegenomen voor het invoeren van de kaarten.
 • Inschrijven is gratis. U moet 1 bal inleggen voor de dagprijs (punt 3 in klassementen)

Data 2023 en aanmelden per wedstrijd

Deze data zijn onder voorbehoud en worden officieel aangekondigd via de Whatsapp groep.

Alle wedstrijden vinden plaats op zondag middag van 12.30-13.30. Er zijn maximaal 21 deelnemers per wedstrijd en inschrijving gaat op volgorde van aanmelden.

Aanmelden is mogelijk vanaf het moment dat de inschrijving wordt geopend door Frank. Dit wordt aangekondigd in de Whatsapp groep (op de zondag avond 1 week voor de wedstrijd). Aanmelden gebeurt ook via de Whatsapp groep. Gebruik de app aub niet voor andere doeleinden.

Data 2023

21, 28 mei

4, 11, 25  Juni

16, 23, 30 Juli

6, 13, 20, 27 Augustus

10 September

Uitslagen

Bruto score

3 holes

Bruto score

3 holes

Bruto score

3 holes

Bruto score

3 holes

Bruto score

3 holes