De Utrechste Frank Hoekzema is het gezicht achter de Keppelse Golfacademie. Door alle verhuisperiodes van Utrecht naar Engeland, van Engeland weer terug naar Utrecht en vervolgens naar de Achterhoek, heeft hij al veel van de golfwereld gezien. Vandaar ook de uitstekende kwaliteit die hij levert op en naast de golfbaan. Maar wie is deze man nou precies?

Frank Hoekzema heeft tot zijn 19e in Engeland gewoond waar hij geproefd heeft van het golfleven. Inmiddels is hij al een tijdje woonachtig in het mooie Doesburg met zijn vrouw en twee kinderen. Zoals al te merken is, zit hij niet graag stil. Naast het runnen van een golfacademie leidt hij een zeer actief leven met het trainen en spelen van wedstrijden. Zo af en toe rust hij ook wat uit door te genieten van de natuur, een leuke serie te kijken of een boek te lezen. Frank is een man met veel kwaliteiten en passies.

Met een, voor hem, simpele droom staat hij elke dag met een glimlach op de baan. Hij gaat niet voor de winst, maar voor het geluk. Zich fit voelen, zijn passie voor het spel delen met de mensen om hem heen en een leuke golfacademie leiden vindt hij dan ook belangrijker dan het bereiken van de top. Alles wat hij leert en ervaart deelt hij graag met anderen zodat ook zij meer plezier krijgen in het spel en het leven. Dé perfecte win-win situatie.

Maar toch, eens een topsporter is altijd een topsporter. Hij hoeft dan niet altijd meer de top te bereiken maar wedstrijden van de PGA Benelux Tour slaat hij niet af. Daarnaast droomt hij ervan zichzelf ooit nog eens te kwalificeren voor het KLM open. De afgelopen jaren is hij flink gegroeid in het spel, zowel technisch als fysiek. Echter kan hij nog wel winst behalen op mentaal en emotioneel gebied. De manier van leven die Frank wil nastreven is simpel. Deze manier hanteert hij dan ook bij het golfen. Door te ontspannen en de verwachtingen laag te houden, geniet hij van het spel waardoor de resultaten vanzelf komen. Hierdoor verheugt hij zich altijd enorm op nieuwe trajecten.

De aankomende maanden zal Frank nog druk zijn om zichzelf te ontwikkelen. Zo vloog hij op 28 september voor één dag naar Engeland om te werken met Jayne Storey, een coach met een achtergrond in Tai Chi. Hiermee heeft hij plan opgesteld waarbij het denken losgelaten kan worden zodat hij kan gaan vertrouwen op zijn intuïtie en gevoel tijdens het trainen en op de baan. Met dit plan gaat hij nu flink aan de slag. Maar zoals we weten zit Frank niet veel stil. Dit is namelijk niet het enige waarmee hij zich bezig gaat houden. In 2020 wil hij met Karl Morris, een praktisch mentale coach, samenwerken. Karl heeft met meerdere tour spelers gewerkt in de tijd dat zij Majors hebben gewonnen. Samen met Karl wil hij een persoonlijk plan maken op mentaal en tactisch gebied waarbij hij leert om zijn aanwezige kennis concreet om te zetten in zijn eigen golfspel. Hierdoor groeit hij als golfer én doet hij kennis op waardoor hij zijn leerlingen kan helpen. Daarnaast heeft Frank in oktober zijn A opleiding afgerond waardoor ze nu een  PGA erkende Golfschool zijn geworden. 

Kort samengevat is het gezicht achter de Keppelse Golfacademie een man die plezier in het golfen wil stimuleren. Door ontspannen op de baan te staan, zichzelf constant te blijven ontwikkelen en zijn plezier en kennis van golf te delen met anderen, haalt hij het maximale uit zichzelf en uit anderen.