Wilt u starten met golf? Kom golfen bij de Keppelse! Naast onze aantrekkelijke opties om te gaan lessen hebben wij namelijk ook een van de grootste en meest enthousiaste rabbitafdelingen in Nederland, waardoor u als startende golfer bij ons altijd goed zit!

Wilt u geheel vrijblijvend kennismaken met het spel? Bij ons heeft iedereen recht op één kennismakingsles met 50% korting om te ervaren hoe leuk golf is.

U kunt vervolgens inschrijven voor onze groepslessen of u aanmelden voor een individueel traject naar baanpermissie.

Toch liever een serie losse lessen volgen? Ook dit kan bij de Keppelse. Neem hiervoor meer contact met ons op.

Baanpermissiepakket voor starters

 • 6 lessen van 45 minuten.
 • Uitleg van de regels en etiquette.
 • Gebruik van golfclubs en ballen tijdens de lessen.
 • Onbeperkt toegang tot de oefenfaciliteiten (gedurende de periode van de lessen), excl. oefenballen. 

Tarieven

 • 1 persoon: € 250
 • 2 personen: € 137,50 per persoon
 • 3 – 6 personen € 99 per persoon (€ 79 t/m 18 jaar)

De kosten om te registreren voor NGF-baanpermissie zijn niet inbegrepen in het bedrag.

U kunt zich aanmelden als groep van 3 – 6 personen. Indien u alleen bent maar wel in een groep wil lessen kunnen wij u op een wachtlijst plaatsen. We starten dan zodra er genoeg aanmeldingen zijn.

U kunt kiezen om één les per week te volgen gedurende zes weken of twee lessen per week gedurende drie weken.

Tijdens de lessen maakt u kennis met de omgeving op de golfbaan en leert u de basis van de techniek en etiquette. U doet ook op een veilige manier baanervaring op.

Na afloop van de serie lessen krijgt u van ons een lokaal baanpermissie. Hiermee kunt u onder begeleiding spelen op de Keppelse.

Indien gewenst kunt u een vorm van lidmaatschap aannemen op de Keppelse om het baanpermissie om te zetten naar een NGF baanpermissie. Het secretariaat vraagt dan het NGF-pasje ‘baanpermissie’ aan. Kosten van registratie van uw baanpermissie bij de NGF zijn niet inbegrepen in het bedrag. U kunt onderaan deze pagina meer informatie hierover terugvinden.

Voordelig een set aanschaffen als beginner?

Na afloop van het pakket kunt u gebruikmaken van een speciale aanbieding voor een halve set met clubs voor maar € 299 (normaal € 339). U kunt natuurlijk ook een fitting voor een complete set laten doen!

Voor golfers met baanpermissie die zichzelf verder willen ontwikkelen bieden wij het stap 2 pakket richting HCP 54. Gedurende de 5 technische lessen wordt uitgebreid aandacht besteed aan de 5 basistechnieken van het spel. De baanlessen geven u de ervaring die nodig is om deze vaardigheden om te zetten in de praktijk. U zult meer plezier gaan beleven in het golfspel!

Stap 2: Naar HCP 54 (GVB)

 • 5 ‘technische’ lessen van 75 minuten.
 • 2 baanlessen van 90 minuten.
 • Gebruik ballen tijdens de lessen.
 • Onbeperkt toegang tot de oefenfaciliteiten (gedurende de periode van de lessen), excl. Oefenballen.
 • Spelersboekje stap 2

Tarieven

 • 2 personen € 275
 • 3 personen € 219
 • 4-6 personen € 199

 

Het lesprogramma biedt geen garantie tot behalen van HCP 54. Indien uw niveau na de serie lessen toereikend is bespreekt de pro de vervolgstappen met u. Wij hebben op de Keppelse een groep begeleiders die u de kans bieden mee de baan in te gaan voor het behalen van HCP 54.

Om mee te doen met de cursus tot HCP 54 dient u in het bezit te zijn van een NGF baanpermissie. Wij adviseren dat u ook het theorie examen heeft gedaan. Om uzelf als golfer te ontwikkelen is het nodig om de geleerde stof toe te passen en zelf te trainen. Wij plannen de lessen in met de verwachting dat u tussendoor minimaal 1 uur zelfstandig traint. Zonder oefening komt geen verbetering!

Registratie van baanpermissie bij de NGF

Indien u in aanmerking komt voor een NGF-baanpermissie dan dient u aangemeld te worden bij de vereniging. Wij hebben hiervoor op de Keppelse drie mogelijkheden:

 1. U kunt lid worden van de Keppelse Golfclub.
 2. U kunt zich aanmelden voor handicapregistratie bij de KGC
 3. U kunt gebruik maken van een kennismakingsarrangement van drie maanden.

Indien u voor een van de bovenstaande mogelijkheden kiest, verzorgt het secretariaat van de KGC de administratie en ontvangt u het NGF-pasje ‘baanpermissie’.

Informatie over het tarief vindt u bij Lidmaatschap>>  Tarieven 2020 .

Het inschrijfformulier kunt u aanvragen bij het secretariaat of hier downloaden: aanvraag hcp-registratie .

Toch liever een serie losse lessen volgen? Ook dit kan bij de Keppelse. Neem hiervoor meer contact met ons op.