Van 22 tot 24 november was PGA Headprofessional Frank Hoekzema in Manchester voor een drie daagse cursus genaamd The Mind Factor. Een cursus die volledig gericht is op de mentale kant van het spel. Iets waar Frank nog veel over wilde leren!

The Mind Factor is voornamelijk voor coaches en golfers, maar dat nam niet weg dat er ook mensen uit de cricket, snooker en bedrijfswereld waren. Iedereen was er met dezelfde reden: leren hoe de ideeën van Karl Morris toegepast kunnen worden in het vakgebied. Karl gaf zelf terecht aan dat het meer is dan alleen een cursus over mentale coaching. Het is een complete visie over het leerproces en mindfull leven. Zo kregen ze informatie over werken met aandacht, het optimaliseren van je voeding, Heart Rate Variability en het opstellen van een trainingsplan die gericht is op het geven van plezier en boeken van vooruitgang in het spel. Aspecten die erg belangrijk zijn voor Frank Hoekzema Golf. 

Dat Frank alle boeken van Karl Morris heeft gelezen, heeft er voor gezorgd dat hij deze cursus al een langere tijd wilde doen. De cursus sluit perfect aan bij zijn eigen ideeën, het optimaliseren van zijn eigen golfspel en de manier waarop hij traint. Hij vindt het dan ook erg mooi om daar nu een diploma voor te hebben, want hierdoor komt hij in contact met gelijkgestemde mensen die ook een leer instelling hebben. Dat hij Karl ook nog eens zelf heeft ontmoet in Manchester is natuurlijk mooi meegenomen ?.

Frank raadt deze cursus dan ook voor iedere coach aan. Zelfs als je al bekend bent met de stof geeft het je de kans om kennis te maken met een leuke groep mensen. Echte fanatieke golfers die aan zichzelf willen werken zouden de cursus ook nog kunnen overwegen. Echter denkt hij wel dat er dan misschien te veel informatie op je af komt in een weekend. But it’s worth a try!

Ondanks dat de stof nieuw was voor Frank, heeft het hem gestimuleerd om de eerste stappen te zetten in het uitwerken van zijn visie in de vorm van een boek. De outline staat nu op het papier en de enthousiasme om zijn ideeën verder uit te werken zijn gegroeid. Maar de echte kers op de taart is dan misschien wel de samenwerking die hij heeft afgesloten met Karl. Wekelijks houden ze contact om de voortgang van zijn eigen spel te bespreken en duidelijke opdrachten neer te zetten. Hiervan heeft hij al geleerd dat reflectie en bespreken de beste manier is om verder te komen. Een perfecte stok achter de rug!